keskiviikko 17. lokakuuta 2007

Suomen Toivo onkin pelkurimainen saituri

Vaalien alla kykyymuspuolue julisti Jyrki Kataisen johdolla olevansa Suomen Toivo ja lupasi kaikkea hyvää kaikille. Erityisesti sairaanhoitajat ja naisvaltaiset alat olivat päänsilittelyn kohteena. Näillä kalavaleilla ja kirjastonsulkija Saulin karismalla kokoomus sai vaalivoiton. Peräti 11 prosenttia kaikista äänioikeutetuista antoi tukensa konservatiiviselle oikeistopuolueelle. Sehän riittää vaalivoittoon silloin kun kilpailijat ovat umpisurkeita, ja 40 prosenttia suomen kaikista äänioikeutetuista kannattaa maan ylivoimaisesti suurinta puoluetta The Sleepers Partya. Nyt sitten odottelemme palkkaneuvotteluissa petetyn TEHY:n sairaanhoitajien joukkoirtisanoutumisia jotka pysäyttävät maamme sairaalat. Muitakin työtaisteluita on tulossa.

Kaikki tämä kun valtion budjetti on ennätykselliset 1,5 miljardia euroa ylijäämäinen poikkeuksellisen hyvän kasvusuhdanteen takia. Märkäkorva Jyrki tekee sen mitä kokoomuspoliitikko aina tekee jos pääsee valtiovarainministeriksi. Alkaa hysteerisesti lyhentää valtionvelkaa, joka on jo ennestään EU:n pienimpiä ja kansainvälisessä vertailussa naurettavan mitätön. Täysin mielikuvitukseton ja pelkurimainen kirstunvartijamme unohtaa kaikki lupauksensa ja käyttää koko 1,5 miljardia ylimääräisen ylijäämän vellihousumaiseen velanmaksuun jo muuten maksettavan 1,3 miljardin lisäksi koska valtakunnan kamreeri Sailas ja muut kovapalkkaiset taloussynkistelijät ovat häntä lamamöröllä pelotelleet, ja kun profeetta Saulikin oli sitä mieltä. Nythän kokoomuksen messias kiertää kirjamessuja ja mummot huokailee että "kyllä se on niin ihana lutuinen unilukkari".

Suomalaiseen kansanluonteeseen on iskostunut ylikehittynyt velanmaksumoraali ja tätä Katainen törkeästi hyväksikäyttää kun hän vetää kokoomuksen vaalilupaukset vessanpyntystä alas. Keskusta piti huolen omistaan 240 miljoonan maatalouden kehittämispaketilla ja muistahan ei ole niin väliä. Pääasia että valtionvelka vähenee. Se on sakramentti jonka pyhyttä ei voi kyseenalaistaa. Tänä vuonna pyhä velka lyhenee 2,7 miljardilla eurolla! Alunperin piti maksaa "vain" 1,3 miljardia mutta kun rahaa siunaantui Jyrki keksi sille heti oivan käytön. Kaikki verotuloista ja muista saatu ylijäämä käytetään valtion velan maksuun. Siis sen velan joka on eu:n pienimpiä ja kansainvälisesti vertailtuna lähinnä naurettava. Muita kohteitahan tälle ylimääräiselle 1500 miljoonalle eurolle ei tästä maasta millään voi löytää. Olihan Suomi ainoa maa joka hoisi sotakorvauksetkin hemmetti vieköön! Mitä sen oli väliä että sodanjälkeinen sukupolvi söi pettuleipää kiitoksena uhrauksistaan. Pääasia että edesmennyt Neuvostojen Liitto sai veturinsa.

Kyllä siinä yhteiskunnan tasapuolisuus kasvaa ja toivo ja onni lisääntyy kun kansalaiselle abstrakti valtionvelka pienenee maailman pienimmäksi. Sitten voidaan kehua että Suomi maksoi sotakorvaukset ja hoisi vielä valtionvelkansakin! Nyt olisi voinut satsata vähän muuhunkin, vaikkapa toivoon, onneen tai edes arjen parantamiseen. Näistä asioistahan niin kauniisti puhuttiin ennen vaaleja. Mutta kun ei niin ei. Suomalaisen yhteiskunnan kehittämisen mahdollisuus menetettiin kamreerimentaliteetille ja typerällä monomanialla. Kun en muuta keksi, enkä halua kenellekkään mitään yhteisestä kassasta antaa lyhennän valtionvelkaa. Kypärä päähän, liperit kaulaan ja ylitsepursuvan kassakirstun päälle istumaan perinteiseen kokoomustyyliin. Sauli ja Iiro ainakin ovat tyytyväisiä. Voi sinnuu Jyrki! Kyllä juodut vielä peukaloitas pyörittelemään ja föönattua tukkaas sukimaan kun syksyn lakkotuulet oikein alkaa tuivertaa.

Ei kommentteja: